Saturday, December 31, 2011

Hey hey!

Assalamualaikum,

Wahh! Dah nak hujung tahun kutt. Macam tak percaya doh. Hahaha. Confirm ramai update blog pasal countdown malam ni. Anyway, alhamdulillah kebanyakkan yang dihajatkan dah tercapai. Walaupun tak semua, tapi aku tetap bersyukur. Okay la kan. :)

si kecil pun nak sekolah dah tahun depan. bukan main lagi dia shopping barang sekolah.

Apa apa pun, tahun yang baru, azam yang baru, buka buku yang baru. Berubah menjadi manusia yang lebih baik. :) Akhir kata, 


Happy New Year! 
2012

Lots of love,
Natasha :)

Thursday, December 29, 2011

Ajarkan diriku

Assalamualaikum,

Aku ajarkan diri ku,
Agar kenali dunia sebenar
Aku ajarkan diriku,
Agar mengerti palsu dan dusta
Aku ajarkan diriku,
Tentang cinta dan harapan
Aku ajarkan diriku,
Mengejar pasti bukannya sementara
Aku ajarkan diriku,
Nilai setitik air mata
Aku ajarkan diriku,
Tentang sabar dalam kehidupan
Aku ajarkan diriku,
Tentang maruah agama dan bangsa
Aku ajarkan diriku,
Beza khayal dan nyata

Lots of love,
Natasha :)

Rambut rambut! :p

Assalamualaikum,


Gua sudah kerat rambut gua! Sekian, terima kasih :)

Lots of love,
Natasha :)

Wednesday, December 28, 2011

Getaran

Assalamualaikum,

Mata semakin layu. Tik tok tik tok. Dan akhirnya mata tertutup semua. Aku lena dibuai mimpi. Tidur di tilam yang empuk. Dikelilingi bantal busuk dan juga anak patung beruang kepunyaanku. Asyik sekali tidurku. Dalam tidur yang nyenyak itu, aku bermimpi. Mimpi yang penuh tanda tanya. Mereka hadir dalam mimpiku. Apakah maksudnya? Seusai bangkit dari tidur, aku termenung. Apakah ada lagi coretan dalam hatiku? Aku masih menanti, menanti yang pasti buat diriku. Dengusan hampa menyelubungi diri. Andai kata ada, kau tunjukkanlah padaku. Andai kata tiada, aku akur dengan keputusanmu. Titik.



Lots of love,
Natasha :)

Saturday, December 24, 2011

Bicara tentang dia

Assalamualaikum,

Sepi tanpa kata. Sendirian di sudut kecil itu. Berlegar-legar di kepalaku soalan yang penuh tanda tanya. Mengapa aku? Bisu seketika. Merenung jauh ke dasar itu untuk mencari jawapan. Apakah mungkin ia terjadi lagi? Rantai yang selama ini membelit hati, hampir saja meleraikan diri. Arghhh! Aku bingung! Kata-kata yang menghentam diriku seolah-olah membuat aku terpana. Kaku. Diam seribu bahasa. Perlukah aku bersuara? Perlukah? Watak apakah akan dilakonkan lagi. Hurmmm. Berhentilah, sesungguhnya engkau menyakiti aku. 


Lots of love,
Natasha :)

Monday, December 19, 2011

Juara di mata kami

Assalamualaikum,

Berakhir sudah Sukan Antara Fakulti. 

MUNGKIN nasib tidak menyebelahi. Namun kita telah berusaha hingga ke titisan terakhir. Di uji dengan pelbagai kekangan. Hanya tuhan sahaja yang tahu. MUNGKIN ada kelalaian yang tidak di sedari. MUNGKIN ada hikmah disebalik kejadian ini. Apa pun jua yang berlaku, kamu semua tetap juara di hati kami. MUNGKIN ada sedikit sedih, tapi pasrah dengan ketentuannya. Sebagai pengurus kalian, saya memohon maaf jika ada yang terkasar bahasa, terguris hati sesiapa, terkurang dan terlebihnya perbuatan saya sepanjang pengurusan kalian. Ada rezeki kita berjumpa lagi. Ada rezeki kita merebut tahta kita kembali. :)


Lots of love,
Natasha :)

Sunday, December 18, 2011

suara hati

Assalamualaikum,

Soalan demi soalan diajukan. Otak tidak berhenti memikirkan jawapan bagi setiap soalan yang ditanyakan itu. Konflik di dalam diri yang membuat aku serabut. Konflik yang mengundang seribu pertanyaan tanpa henti. Konflik yang sering menjerut diri. Segalanya bermula dengan sebuah konflik. Seribu orang yang sedang berbicara tentangnya, namun masih tidak punya jawapan yang dikehendaki. Apa mungkin ini satu permainan teka teki yang tidak punya jawapan sampai kapan pun. Aku sendiri masih bingung. Kenapa ya? Arrghh! Sudah lah, hentikan lah, tolong. Aku tak sanggup! 


Lots of love,
Natasha :)

Monday, November 28, 2011

Sticky Note!

Assalamualaikum,

Sticky Note! hehehe. Dah lama tak buat wish list tampal tampal guna sticky note kan. Rindu nak semak kan dinding dengan tampalan gua. Baru hari tu sebut pasal pizza and durian, minggu ni terus dapat. Harus lah teruskan tradisi nampaknya. Wee! 



Duhai Housemate, 
Sudahkah anda bersedia dengan tampalan tampalan saya macam last semester. 
Hehehe.. Nanti jangan lupa ye tunaikan. Ni yang sayang korang lebih ni. 

Ni memang habit gua ye sejak azalinya. Asal mulut ni terkumat kamit je nak something, sticky note tu la jadi sahabat paling cool dalam dunia. Sebabkan cik lekat lekat ni la, permintaan ditunaikan. Cool en, en. Macam ada magik power tuh. Peace yaw! Okay dah start merepek. *Blank kejap. Sebenarnya agenda utama post ni aku nak cakap..

Salam Maal Hijrah, Salam Tahun Baru.
Ayuh kita sama sama berhijrah ke sesuatu yang lebih baik. :)
Semoga azam tahun ni akan tercapai seperti mana hendaknya. Aminnn.


Lots of love,
Natasha :)

Friday, November 25, 2011

Lembaran baru :)

Assalamualaikum,

Lama jugak aku tak update. Lama ke? Huhu. Dalam tak sedar aku telah pun melangkah ke semester ke-empat. Dalam tak sedar ke, aku memang selalu tak sedar pun. Mamai je lebih selalunya. Hahaha. Quite different la untuk semester kali ni. Dah start serious. *muka serious okay. Serious sangat ye anak anak. Masing-masing dah set target. Macam biasalah, azam untuk setiap semester. Last time punya azam dah pun tercapai, walaupun ada lah sikit yang tersenget benget. Hehehe. Tapi Alhamdulillah la semuanya smooth. Even belum daftar diri hari tu pun aku dah start busy dengan Sukan Antara Fakulti (SAF). Sangat mencabar minda okay. Boleh pitam rasanya. Hahaha. Tapi benda benda macam ni la yang buat diri aku matang sebenarnya. Buat aku rasa bertanggungjawap sikit. Tak banyak, sikit pun jadilah kan. Lalalala.. Walaupun kesibukan dalam keserabutan tu selalu sangat menyerang, aku sangat menghargai mereka mereka yang selalu support aku dari belakang. *terharu kutt.. Apa apa pun SAF memang takboleh keluar dari kepala den ni ha. Nak buek lagu mano laei, acano. Senyum je lah, mintak mintak la semuanya berjalan macam mana yang dirancang. Nervous lerrr! 

Yukk bergabung meletop! TEKA POWER kutt.. 

P/s : adik adik kakak kakak abang abang, ayuh SAF!
Top 10 okay :)


*Promote sangat tau! :p

Lots of love,
Natasha :)

Thursday, November 17, 2011

Kalau awak mendengar..

Assalamualaikum,

Awak awak. Saya baca kat wall awak. Saya nak mintak tolong boleh tak? Tolong teruskan hidup awak, boleh? Nama saya bukan untuk di jaja. Memanglah tak semudah ABC 123. Its all done. Ramai yang bercakap. Saya rimas. Buku kisah cinta antara kita sudah pun tamat. Perpisahan itu mungkin sakit, tapi kadang-kadang rasa sakit tu lah yang banyak mengajar awak erti hidup. Mungkin saya bukan jodoh awak. Jangan lah mengalah sebelum bertindak. Awak tak cuba lagi pun. Kalau saya boleh melangkah keluar dari zon duka tu, kenapa awak tidak? Awak tak perlu la nak cari yang serupa dengan saya. Terima lah si dia dengan seadaanya. Okay? Saya tak nak la jadi buah mulut kawan-kawan awak. :)


Awak,
Ajal maut jodoh pertemuan semuanya ketentuan Dia. :)
Kalau ada jodoh antara you dengan i, pasti tak kan ke mana. 


Lots of love,
Natasha :)

Wednesday, November 9, 2011

Mr Purple. :)

Assalamualaikum,

Hey Mr Purple! Wee.. :) 

Semenjak 2 3 hari ni, aku rasa macam pelik lah. Bukan apa. Tetiba rasa macam rindu pulak. E'eh, tak ke pelik tu. Dah lama aku tak contact dengan Mr Purple tu. Asyik jadi biskut je kalau tiba time cuti. Tiap kali aku ada masalah, dia macam tau tau je. Tup tup muncul. Macam nujum pak belalang pulak la dia ni. Sekarang ni tak tau la apa yang dia buat. Mesej pun tak reply. :'( Diam je. 


*Gemokk! orang rindu awak ler..

Hurmm.. Bila la awak nak jumpa saya ek Mr Purple? Mesti pelik en, sebab takda angin takda ribut pun boleh teringat kat dia. Oh lupa, dia hanya teman akrab saya ye. Jangan buat kontrovesi pulak. Hahaha. Nak chop scandle pun tak boleh tau. Aku paling tabik kat lelaki macam dia. Nak tau sebab apa? Sebab sepanjang kami kenal, tak pernah sekali pun dia tersentuh ke pegang tangan ke apa. Walaupun masa kat masjid india yang dikategorikan lautan manusia. Hahaha.. Serious oh, tak pernah la tengok lelaki protect perempuan macam dia. Cewah! Puji bukan main lagi ye. Lepas ni boleh la mintak upah ek awak. :p hehehe.. Okay la, badan pun penat hari ni. Mata dah kurang power. Macam tau tau je nak balik puncak dah. Huhu.. 

kepada Mr Purple :
Orang pun pelik lah macam mana awak boleh muncul dalam kepala orang tiba tiba. Awak seru nama orang ek? Hahaha.. Bila la nak keluar lepak sama? Macam ni la kawan, lupa kat orang. *merajuk. :p


Lots of love,
Natasha :)

Monday, November 7, 2011

Suka dalam duka!

Assalamualaikum,

Apa habaq orang orang kampung! Sihat naa? Al-maklum la hari ni dapat makan redang ketupat semua. Aku pun bedal ketupat dengan kuah kacang yang duk ada tadi. Amboi, bertambah comei noo perut hari ni. Makan tak hengat! Hahaha. Hari ni aku suka sebab dapat jalan-jalan. Mana taknya, asyik terperap aje kat rumah ni ha. Tapi dalam suka tu ada dukanya, kepenatan yang tak terhingga. Hahaha. Sangat penat okay. La ni cheq nak masuk tidoq dulu. Esok nak kena bangkit awal. Huhu. Okay la. 


Buat teman-teman tersayang :
Saya rindu kamu semua okay. Tinggal dua minggu lagi. :)

Lots of love,
Natasha :)

Sunday, November 6, 2011

Woot woot! :)

Assalamualaikum,

Hello korang. Hari ni hari ahad. haha. Semua orang tau sebenarnya hari ahad. lalalalala~~ Aku just nak cakap satu benda je actually.

Selamat Hari Raya Aidil Adha! 
buat semua readers & yang saja datang jengah jengah kepala je. Hehehe..

P/s : Nanti nak tengok lembu jangan pakai baju merah ye. :p


Lots of love,
Natasha :)

Wednesday, November 2, 2011

Kakak gebu punya kerja. :p

Assalamualaikum,

Apo bondo pulak ha ni? Aishh. Berkerut muko den ni ha kak. Hahaha. Den nak buek lagu mano laei ha jang. Jawap jangan tak jawap. :p

First : The Rules.
1. You must post these rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
6. No tag back!
7. No stuff in the tagging section about 'YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS' YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WILL ALL HONESTLY) have tagged 11 people.

*11 things about me:
Let me see...

- Friendly
- Banyak cakap
- Suka stalk orang!
- Sangat suka melalak, terutama depan laptop. Haha.
- Kadang-kadang minah jiwang.
- Menggila bila datang sawan.
- Sangat kuat! hahaha.
- Suka melaram sorang-sorang
- Suka cabut rambut gatal orang :p
- Tak suka cover cun
- Saya single :)

The questions that been given by Kakak gebu is :

1. First impression terhadap RADZIETY ALFIAH?


*Macho kutt! hahaha.. sweet gitu :p

2. Pandangan korg terhadap long distance relationship?

*Long distance? Hurmm.. So far okay la, sebab kadang-kadang lebih mematangkan diri sendiri. :)

3. Bf/Gf vs Kawan baik? which u nak selamatkan?

*Both! tapi prefer Kawan baik. Sebab cinta kat mana mana je boleh cari. Tapi nak cari kawan yang setia susah. 

4. Cite cikit pengalaman cinta pandang pertama korg.

*Tetttt! Ada la. haha :D

5. Target umur nak kawin?

*Entah la. Errm, 22? kut. Entah.. *mudanya :p

6. Jenis lelaki/wanita idaman?

*Boleh membimbing family & jadi ketua keluarga yang adil :)

7. Kawan yang paling-tidak disukai-zaman sekolah?sbb?

*Si polan. Tangan panjang.


8. Adakah kau pandai simpan rahsia?

*See the leg larr.. Nama pun Najwa = bisikan rahsia. *Poyo. hahaha

9. Barang yang wajib ada kalau korg keluar?

*Perempuan kan.. So Compact powder harus la kan.. Lip bum & perfume!


10. Boleh hidup tanpa handphone tak?sbb?

*Tak! Sebab itulah nyawa paling berharga. lalalalala~~


11. 3 perkara tentang diri korg.
* Simple
* Open minded
* Suka sangat merepek :p

Fuhh!, okay dah habis dah. haha :)) 
Mari kita lihat, sapa yang kena...


Soalannya berbunyi begini :

1. Impian kamu yang dah tercapai setakat ni?
2. Habit kamu yang tak pernah tinggal?
3. Kenangan paling kelakar semasa dibangku sekolah?
4. Describe saya in 3 words?
5. Dalam sebulan berapa kali topup?
6. Kat mana biasanya kamu akan lepaskan tension?
7. Hobi kamu?
8. Saya comel tak? HAHA.. 
9. Hubungan saya dengan kamu?
10. Kalau dapat duit seribu apa kamu akan buat?
11. Errrmm.. Ada ucapan apa apa tak? :)


Sekian sahaja segmen merepek untuk kali ini. hahahaha.. 


Lots of Love,
Natasha :)

Tuesday, November 1, 2011

Hello november!

Assalamualaikum,

Hey november. Selamat datang! :) Sekejap je rasa masa berjalan. Haih. Tinggal 20 hari je lagi nak masuk balik Puncak. Nak balik, tapi malas. Boleh tak macam tu? Haha.. So untuk november ni aku takda nak mengharap apa apa pun. Just harap hari aku jadi bertambah baik dari sebelumnya. Insyallah :) November ni aku ada aim sikit. A few things yang aku nak achieve. Hopefully dapat la. Okay la. Nothing much to say. Just simple entry dan membosankan. Tak kan nak cerita pasal Jodoh lagi macam entry yang lepas kan. Hahaha.. Why dont we change the topic. Sekali skala kan. Orang yang baca pun dah jemu dah. 

Apa apa pun, hello november! To October, you are my sweet memories. Cewah! Please be nice okay dear november. Lalalala~~ Till then readers.. Toodles 

*minggu ni asyik hujan je kan. 

Lots of love,
Natasha :)

Saturday, October 29, 2011

Jodoh itu sentiasa ada..

Assalamualaikum,

Jodoh. Topik yang sangat hangat buat masa sekarang ni. Hurm.. Entah la. Semenjak banyak benda yang dah jadi. Tiba-tiba ramai pula yang persoalkan tentang jodoh. Kadang-kadang aku hanya mampu tersenyum saja. Yela, apa lagi yang nak di komen kan tentang jodoh ni. Benda dah tersuratkan. Ada yang family sanggup "buat" orang demi nak satu kan anak-anak jorang ni. Tapi bagi aku, kenapa perlu buat macam tu kalau kau percaya pada ketentuan takdir. Entah la, zaman dah serba canggih tapi masih ada lagi orang yang berfikiran cetek. Jodoh tu ada kat mana-mana. Bagi aku, kalau kau dah usaha dan tawakal. Insyallah dapat lah seperti mana yang kita usahakan. Alam perkahwinan bukannya sesuatu yang boleh main pakai taram je. Perkahwinan adalah satu peringkat yang perlukan tahap kesabaran yang tinggi, kepercayaan dan juga satu tanggungjawap yang besar. Kalau kau rasa dah mampu untuk bagi makan anak dara orang, why not kan. Kalau orang lain sibuk bertunang, berkahwin. Aku gembira untuk melihat kebahagiaan tu. Kenapa perlu rasa iri hati melihat kebahagiaan orang lain kan. Awak pun boleh jadi macam tu as long as berusaha. Tuhan tu sentiasa ada untuk membantu. 


P/s * hanya sekadar luahan hati okay :)


Lots of love,
Natasha :)

Thursday, October 27, 2011

Titis embunan

Assalamualaikum,

First, aku tak tau kenapa aku tak boleh tidur semenjak 2 3 hari ni. Entah apalah yang aku asyik fikir. 
Second, aku rasa macam mimpi pelik-pelik je beberapa hari ni. Mula lah tu mimpi benda bukan-bukan. 
Third, aku asyik rasa macam nak nangis je. Tapi tak tau atas sebab apa. Bangun tidur je rasa sebak.

Conclusion, dugaan apa lagi ni. Tolonglah, Natasha just face it okay. Then it will be alright. 


P/s * Ada sesiapa boleh bedahkan kepala ni tak? :'(


Lots of love,
Natasha :)

Wednesday, October 26, 2011

Puitiskah?

Assalamualaikum,

Di kala aku keresahan, hanyut di buai malam nan kelam. Aku buntu dengan segala permainan yang menjerat diri ini. Seakan terdengar setiap hembusan nafas itu. Sayup sahaja kedengaran bunyinya. Haih. Apa saja lah yang akan melanda diri ini lagi. Puas aku termenung, di sambung pula dengan pertanyaan yang tak pernah terjawap. Andai kata setiap ujian ini mampu menguatkan diri ini, aku terima. Cuma padamu aku berserah. Nada-nada lagu tersusun merdu menghanyutkan diri ku ini. Bagai mengimbas kembali sejarah silam. Mengapa ya? Aku buntu sekali. Hairan. Semuanya kerana dia. Hurmm.. Mungkin dulu aku bernyanyi riang bersama teman-temanku. Kini aku hanya berlagu seorang diri.


* lagu-lagu indah sentiasa bermain di fikiran :)


Lots of love,
Natasha :)

Tuesday, October 25, 2011

100 - Smile ;)

Assalamualaikum,

Coretan demi coretan dah pun tercoret. Hari ni hari yang sangat pelik, hari yang penuh dengan tanda tanya. Kadang kala aku terfikir tentang apa yang telah diperkatakan sebelum ini. Haih. mengeluh sahaja yang mampu keluar dari mulut ni. Ada sesuatu yang berlegar-legar di ruang fikiran, yang sering sahaja mengganggu aku. Bila la semuanya akan berakhir ya? Semuanya bermula dengan persoalan di antara hati. Pertemuan di antara dua hati, tiga hati dan selebihnya. Keliru? Tapi itulah yang terjadi pada aku. Keliru. Niat berkawan di salah tafsirkan. Memang aku tiada status apa-apa, tapi hatiku keras berkata belum lagi masanya. Haih. Kadang-kadang persoalan hati ini sangat rumit kan? Jendela itu seringkali menjadi tempat luahan hati aku. Kadang kala orang kata hebat. Tapi bagi aku, tidak. Hidup aku tak normal. Hidup aku penuh dengan kisah-kisah perit. Aku hanya inginkan sebuah kehidupan yang sederhana. Jangan kamu menganggap aku tidak bersyukur dengan kehidupan ini pula. Tapi ini hanya sekadar luahan hati. Aku inginkan kehidupan tanpa ada calar balar. Aku inginkan kehidupan yang sentiasa cerah dan mendung, tetapi bukan hujan. Aku hanya ingin menjadi biasa. :)



Lots of love,
Natasha :)

Saturday, October 22, 2011

Seminggu di perantauan :)

Assalamualaikum,


*alahai kurusnya la den masa ni.

Hari ni aku sibuk godek-godek external lama. Tiba-tiba jumpa lah balik dengan gambar masa form 3 dulu. Alahai, menangis kalau tengok. Haha. Masa ni kurus je, rambut lawa lagi. Sekarang ni dah gemuks + rambut dah tak lawa macam dulu. Muka suci je. Haha. *okay mula mengarut.

 *meluangkan masa bersama korang adalah salah satu kenangan yang terindah. Even training dalam dorm tak pernah dibuat orang, kita dah buat. :p


Aku baru je balik dari johor beberapa hari yang lepas. Ada game karisma kat sana. Bunyi macam gempak je masa first tu. But then, sedih dengan keadaan aku kat sana. Macam nak tak nak je pihak pengurusan tu jaga team aku. Plus aku dah diberi tanggungjawap jadi kapten pulak. Makin berat lah bahu memikul. Nak jaga anak-anak buah bukan senang woi. Hurm. Kami seharian tak makan kat stadium. Untunglah team kelantan tumpangkan team aku balik and singgah makan dulu kat Angsana Mall, Johor. Memang sedih la bila pengurus kelantan tanya kat aku tentang bas Puncak Alam. Alahai, sayu je hati masa tu.. Aku duduk termenung je kat tepi tingkap tahan air mata. Sedih kut bila kena perli semua. Balik pun dapat bas tah apa-apa. dengan memecut bukan main laju lagi, kecut perut duduk dalam bas. Sampai kat puncak pulak kena tidur kat surau, sebab tak diberi penempatan kat ktorg. Hurm. Apa-apa pun, kiteorg still having a good time. Even keluar kene panggil teksi sendiri, kene perli dengan coach ke. Ktorg tolak semua benda ke tepi. Sebab ktorg tau kalau ikutkan sangat dengan pengurusan yang macam tu, comfirm ktorg tak ke mana. So sempat la berkaraoke and ber-boling kat angsana tu. Walau tak lama, tapi hubungan aku dengan jorang rapat. Harap sangat hubungan ni akan berkekalan sampai bila-bila. :)

Lots of love,
Natasha :)

Saturday, October 15, 2011

Rindu!

Assalamualaikum,


Rindunya lah kat korang. Bila la nak balik Puncak balik. Hurmm.. Ada lagi sebulan masa. Nak pergi kelantan pun duit takda. Haih.. Cik Siti & Cik Ain, korang bila nak datang rumah saya? Hehehe. :)


P/s : Kan best kalau korang ada. ;)

Lots of love,
Natasha :)

Friday, October 14, 2011

Permata :)

Assalamualaikum,

Menghabiskan masa bersama rakan. Bercerita tentang dunia. Bercerita tentang hal-hal negara. Bercerita juga tentang isi hati. Isu tentang hati ini. Bertemu dan berpisah adalah satu lumrah hidup yang tak akan pernah lari. Cuma cara dan situasi yang membuatkan ia berbeza. Kadang-kadang kita tak minta pun benda tu terjadi. Tapi setiap perkara yang berlaku itu bersebab. Kita tak minta ditemukan, dan kita juga tidak minta dipisahkan. Mereka katakan padaku, Hidup ini satu perjudian. Ya memang betul! Hidup memang satu perjudian. Perjudian untuk menanggung segala risiko. Menang atau kalah itu bukan masalahnya. Kadang-kadang, manusia jatuh dengan mudah. Tapi takut untuk bangkit dah menempuhnya semula. Peganglah pada satu pepatah, "Jatuh sekali tidak bererti kita kalah, gagal sekali bukan bermakna gagal selamanya". Aku sendiri seringkali terjatuh. Jatuh tangga, jatuh katil dan paling parah bila jatuh hati. Mungkin dulu aku mudah tersungkur ke bumi. Tapi pengalaman telah mendewasakan aku. Aku bangkit, Aku kukuhkan kedudukan. Dan kini aku semakin stabil. Mungkin jika sang angin bertiupan, tidak lah aku goyah seperti dulu. Aku hanya mampu melihat dan memerhati saja. Apa kan daya. Nak ku capai, tinggi menggunung. :) Sayang sungguh.. Sesungguhnya aku hanya mampu tersenyum sahaja tika mereka bercerita. 




Lots of love,
Natasha :)

Sunday, October 2, 2011

Mimpi tidak di duga.

Assalamualaikum,

Di suatu sudut itu, aku duduk sendirian. Aku termenung, aku berfikir, aku mencari jawapan. Fikiranku kini diawang-awangan. Berkerut dahi. Titik. Aku diulit rasa bersalah. Hurmm. Keluahan yang tiada penghujungnya. Aku cuma mahu masa depanku terjamin. Itu sahaja. Aku tak mahu kepura-puraan ada terselindung di dalam dirimu. Aku tak perlukan teman lelaki. Aku hanya mahukan yang halal bagiku. Masa menentukan segalanya. Aku hanya insan yang lemah menanti dengan penuh kesabaran. Mungkin masanya belum lagi tiba.

Perhitungan antara aku dan dia sudah lama selesai. Aku tak mahu disakiti lagi. Walaupun dengan sepatah kata. Gurisan ini masih belum pulih. Janganlah engkau datang menghampiri. Mungkin nanti suatu masa bila ia benar benar sudah pulih, aku pasti akan muncul semula. Janganlah engkau beranggapan bahwa aku bongkak. Bukan, aku bukan begitu. Aku cuma perlukan masa yang sangat lama untuk bangun dan teguhkan kedudukan aku kini.

Hidup ini tak semudah yang disangka dan tak seindah yang dijangka. Namun aku tahu, disebalik kesedihan, kedukaan, kegembiraan, kemurungan itu pasti ada hikmahnya. Mungkin bukan aku jodohnya. Oleh itu janganlah engkau putus asa. Teruskan langkahmu. Teruskan perjalanan yang masih lagi panjang. Kita terlalu muda. Bekerjaya juga belum punya. Bagaimana? Nukilan ini bukan semata-mata untuk menunjuk bahwa aku lebih baik, tapi nukilan ini hanya untuk luahan hatiku. Di setiap penjuru itu pasti ada ceritanya yang tersendiri. Namun, masih ada lagi penjuru yang lain untuk dikunjungi.

Gelak tawa itu hanya pengganti duka


*kepada seseorang
Saya minta maaf andai kata menyinggung perasaan sehinggakan hadirnya duka itu. Sesungguhnya jika takdir yang ditentukan untuk bersama dia. Pasti takkan kemana. Walaupun begitu, sepuluh jari ini disusun rapat meminta ampun dan maaf sekali lagi. :)


Lots of love,
Natasha :)

Saturday, October 1, 2011

Syurga pemberiannya :)

Assalamualaikum,

Pagi ini aku masih lagi bernadi. Alhamdulillah. Pelik bukan aku berkata begitu. Ayat demi ayat, kata demi kata. Aku membacanya dengan tenang. Baris demi baris menyusul lagi. Tercoretlah kisah seorang anak adam yang telah pergi ketika umurnya 4 tahun. Sayunya hatiku ketika itu. Pengorbanan yang telah dilakukan oleh ibunya selama dia bernafas di atas bumi ini. Kagum! Duhai adik, aku tahu betapa siksanya hidupmu menanggung sakit. Namun di setiap yang terjadi pasti ada hikmahnya. Dengan kehadiran dirimu di dalam keluargamu itu, engkau menambahkan lagi seri, tambahkan keimanan di dalam setiap orang, tambahkan lagi pahala pada insan-insan tercinta itu. Kehadiranmu membawa cahaya untuk ibu dan ayah mu. Sekurang-kurangnya kau anak yang soleh wahai adik. Mengalir air jernih di pipiku ketika membaca coretan buatmu. Titisan demi titisan jatuh ke bumi. Sebaknya dada. Tuhan menganugerahkan dirimu hadiah yang tak terhingga nilainya. Kalau lah aku mengenali dirimu adik, mungkin aku peluk dirimu. Sesungguhnya yang hadir dari hatimu itu jujur dan ikhlas. Namun begitu, aku di sini hanya mampu mendoakan dirimu agar sejahtera di sana.


Lots of love,
Natasha :)

Sunday, September 25, 2011

KEMBALI!

Assalamualaikum,

Harum segar bau yang menusuk ke hidungku. Aku telah pun jejakkan kaki ke kediamanku di Ampang. Rindu sebenarnya nak balik ke rumah. Namun terlalu berat pula untuk aku tinggalkan puncak. Walaupun banyak yang aku rungutkan tentang tempat itu, tapi tempat itu juga lah memberi semangat padaku.




Lots of love,
Natasha :)

Friday, September 23, 2011

Di Malam Hari. :)

Assalamualaikum, 


Hijau itu memang mengasyikkan :)

Di suatu malam yang buntu. Aku mencari ketenangan. Tapi bukan sendirian, aku berteman. Di suatu saat yang tidak pernah aku rasakan nikmat ketenangan itu yang sebenar. Di tempat hijau ini. Ya, tempat hijau ini. Aku pasti kamu mengerti. Aku yang di ketika itu gundah dan celaru melarikan diri ke arah kehijau yang ada ini. Hijau itulah tempat yang tenang bagiku. Tatkala teman menemaniku, suka dan duka mulai terukir disitu. 



Tatkala aku bersendirian, mereka datang mendampingiku. Aku bahagia kerna punya mereka. Aku bahagia kerna menjadi sebahagian daripada mereka. Dalam kerunsingan pasti ada yang datang menghulurkan tangan. Itulah mereka. 


Nurul Ain Asyiqin & Siti Fathehah

Andai kata hujan melanda, kamu pasti menjadi baju hujanku.
kerna kita akan sama-sama basah walau aku terlindung.
Andai kata ada yang terluka, pasti kamu menjadi pengubat redanya.
kerna kita pasti berkongsi rasa peritnya.

*Terima kasih kerna menjadi sahabat dan peneman yang setia selama ini :)
Andai tuhan menjemputku pulang, aku ingin kalian tahu bahawa aku sayang kamu berdua.


Terima kasih kerna membuatku tersenyum dengan telatah kalian.


Lots of love,
Natasha :)

Sunday, September 11, 2011

Hebat itu bukan calang-calang!

Assalamualaikum,

Hebat kan.. Saya dah tua dah. Haih. Macam tak percaya je. Haha. Tolong lahh. Opss..

Happy Birthday Natasha Najwa :)

tak lupa juga kepada kembar saya (:

Happy Birthday Siti Fathehah, Fatin Syazana, Farah Nadiah :)

Sweet 19 kan korang.. Best sangat celebrate birthday ramai-ramai ni. Lalalalala.. saya dah tak tau nak merepek apa dah ni.. takpa lah. nanti lain kali dapat idea saya merepek lagi ye. :)


Lots of love,
Natasha :)

Saturday, September 3, 2011

Chi bi dhi bi dhi ;)

Assalamualaikum,

Satu hari yang di tunggu. Hari itu menghampiri. Ia datang menonjolkan diri. Semoga ia selamat tiba di masanya. Hai kawan, hai teman, hai gendutku. Semoga berkekalan hingga masanya ye. Sahabatmu di sini sentiasa mendoakan dirimu dan si dia hingga akhir hayat. Maaf dipinta kerna tak dapat hadirkan diri. Itu bukan disengajakan. Mungkin tiada rezeki untuk kali ini. Namun begitu, di hari yang bahagia nanti pasti akan ku hadir. 

Selamat Bertunang buat sahabatku,
Siti Fathehah & Aidil Adha.

Lots of love,
Natasha.

Friday, September 2, 2011

Eh, itu dia. Dah muncul pun. :)

Assalamualaikum,

Hari yang di tunggu kini menjelma kembali. Setelah sebulan berpuasa, kini tiba masanya kita meraikannya. Haih. seumpama lagu yang suka di putar di setiap corong radio. Salam lebaran diucapkan pada semua, tak lupa juga hari kemerdekaan yang ke 54. Aku rasakan seperti baru semalam aku bermimpi, hari ini telah menjadi kenyataan. Baru semalam aku berkejaran di taman, bagaikan tiada apa yang berlaku. Ramainya. Lihat, mereka bertandang ke rumah-rumah itu. Aku pun turut bergembira seperti mereka. Ziarah itu tanda ingatan pada mereka. Namun begitu, jangan pula kita lalai pada yang telah tiada. Ziarah jugalah pusara mereka, kerna kita juga bakal menyertai mereka di kemudian hari. Selamat Hari Raya! :)



Lots of love,
Natasha.

Saturday, August 13, 2011

Patah tumbuh, Hilang berganti.



Assalamualaikum,

Ku hirup udara segar di tengah pagi. Nikmatnya ku rasa. Tuhan telah pun menjawap doaku. Akhirnya! Pada mulanya, ku ketuk pintu hati ku dan bertanya. Adakah ini yang engkau mahu wahai Natasha? Aku terdiam sementara. Ya, ini adalah noktah buatku. Demi masa depan dia, dia, dan aku. Aku mulakan langkah yang baru dan berdoa agar menemui yang dijodohkan untukku. Tidak lah aku hebat, jangan engkau salah ertikan. Aku ini manusia biasa yang mempunyai naluri. Aku ini juga wanita yang turut punya hati kecil. Perit untuk ditelan, tapi ianya sementara.

Ya Tuhanku, sesungguhnya engkau maha mengerti. Aku mohon hilangkan perit ini segera, agar aku tidak meratapi. 
Ya Tuhanku, sesungguhnya engkau maha berkuasa. Aku mohon berikanlah kebahagiaan aku di kehidupan yang seterusnya. 
Ya Tuhanku, sesungguhnya engkau maha mendengar. Aku mohon agar engkau tetapkan hati dan juga pendirianku. 

Langkah demi langkah aku susuri. Niat dihati memang untuk menyusuri ke jinjang pelamin. Tapi langkahku memesong akhirnya. Tidak mengapa, aku tahu pasti ada yang datang menemani. Dulu ada yang berkata padaku, kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai. Sesungguhnya aku tidak takut, cuma mungkin aku tidak lagi kukuh untuk berumah di tepi pantai. Baru separuh di bina, digegar tiangnya lalu runtuh semua. Tidak mengapalah. Aku akan bina yang baru sendirian. Semoga nanti ada yang datang membantu, tapi bukan meruntuhkan.


Lots of love,
Natasha.

Monday, August 8, 2011

Hidup yang tiada ertinya

Assalamualaikum,

Takbir mula berkumandang. Sayup sahaja kedengarannya di pagi hari ini. Hembusan angin mula menyapa diriku. Aku hanya mendiamkan diri. Berdiri di sudut itu, angin mula menyanyikan lagu mengikut irama. Dingin tapi tenang dihati. Fikiran ku mula ikut melayang bersama. Hidupku indah, tapi penuh dengan ujian. Titisan demi titisan menyusuli. Sebak. Aku kira dia tak mungkin kembali. Walau pujukan sehebat manapun. Aku tak mungkin kembali. Buku lama telah aku tinggalkan di masa silamku. Aku wanita, begitu juga dia. Aku mengerti apa yang dia rasa. Tidak mungkin aku menyakiti wanita sekaum denganku. Ingatkah engkau dimasa itu? Haih. Hati ku kini tersentap kembali. Aku pasrah Ya Tuhanku. Lindungilah hambamu ini. Aku tak ingin disakiti lagi. Pagi ini aku mengharapkan sesuatu darimu Ya Tuhanku. Tunjukkanlah aku.




Lots of love,
Natasha.

Saturday, August 6, 2011

Puas?

Assalamualaikum,

Jiwa dan sanubari yang tenang kini goyah kembali. Mengapa? Aku tak mengerti mengapa engkau kembali. Engkau memang dengki! Dengki dengan kesenangan jiwa aku. Kannnn? Sudah aku katakan dulu, aku bukan yang terbaik, jangan engkau berpaling kembali. Teruskanlah hidup yang telah engkau pilih. Titik.



Lots of love,
Natasha

Wednesday, July 27, 2011

Abu pergi pekan. Fullstop!

Maaf! :'(

Assalamualaikum

Salam diberi pembuka bicara, nada disusun mengikut irama. Haih, dunia.. Hari ni aku dah buat salah. Maaf kan lah hambamu ini ya tuhan. Sesungguhnya aku telah menyakiti kawan aku. Tak sengaja. Tak ada niat pun nak tengking. Manusia tak lari dari membuat kesilapan. Tekanan hidup yang dilalui sejak beberapa hari ini membuatkan aku menjadi tersekat dengan setiap perlakuanku. haih. Bersalah rasa, aku tak pernah nak tengking-tengking orang. Tekanan! :'(


p/s : sorry, tak sengaja. aku sayang kawan aku. hurm..

Lots of love,
Natasha

Monday, July 25, 2011

Semalam bukan hari ini.

Assalamualaikum

Satu demi satu dugaan yang datang. Aku redha, aku terima seadanya. Tapi tak usah kau ragut senyuman itu dari aku. Tak tahu malu ke? Hurmm.. Sedih, sebak. Air mata yang aku tumpahkan bukannya free, sakit dada dek sebab sebak jantung nak terkeluar. Hidup oh hidup. Katanya kalau tak begitu, bukan hidup namanya. Tapi pernah ke kau datang untuk membetulkannya kembali setelah kau jatuhkan aku sedemikian rupa. Pernah? Pujukan demi pujukan hati yang aku tempuhi. Tolong, boleh tak? Tolong jangan nak buat drama dah kat sini. sangat menghargai pertolongan anda. thankyou.


Lots of love,
Natasha

Sunday, July 24, 2011

Mengeluh lagiii..

Assalamualaikum

Hati berdegup kencang, seakan nafas yang tercungap-cungap dek kerna naik tangga. Hati ku yang sudah pun mula riang kembali, direntap dengan tiba-tiba. Aku terpaku. Kenapa kau. Kenapa? Apa lagi drama yang kau ingin tonjolkan di sini. Tak perlu. Kenapa kau harus menyeksa batin ku sebegini rupa. Kau datang dan pergi. Kau hadir tika aku mula meraih senyuman itu. Kau rentap dengan sesuka hati. Perlu ke? Bagaikan nadi yang terhenti buat seketika. Jantung bagaikan nak gugur ke tanah. Luka mulai rabak. Hati mula berdetik masa lampau... Kenapa??

Ya tuhan ku, sesungguhnya hanya engkau saja yang mampu menguatkan semangatku.





Terseksa sanubari,
Natasha

Hijau punya pasal!


Segalanya bermula dengan warna HIJAU 

Baju HIJAU : Ain, Aku dan Siti.
Disebabkan warna hijau, dapat pulak hadiah CD Dilarang Masuk.


Lepas dapat CD ni, dapat pulak gelaran "akak senior". Hamboiii, saya baru part 3 jerr. Takda lah tua mana pun kalau ikutkan. Tengah syok duduk makan mammi monster kat belakang, kene pulak panggil duk depat jadi model bagai. sampai lah kene duk bahan. Mak ai, tuhan saje lah tau time tu. Dengan silaunya semua. Haih. Memang penangan HIJAU betul lah hari ni. 

Lots of love,
Natasha

Friday, July 22, 2011

IF he can hear this..

I hope he can listen, i just want to tell that 


But unfortunately, he cant :'(

Ia datang kembali...

Assalamualaikum

Hari sudah pun larut malam. Mungkin sudah pun berganti siang nanti. Aku bersendirian di sudut ini. Aku mungkin tiba-tiba teringatkan dia. Namun aku masih tertanya-tanya, Mengapa perlu aku sedemikian. Bukalah mata natasha, Lihat! Dia bukan lagi milik kau. Kenapa perlu kau seksa diri. Aku tak mampu untuk menghilangkan dia dari diri aku. Terlalu manis perkenalan aku. Tapii... Lihat! Tak mungkin natasha. Jangan teruskan... Bukalah mata, lihat kiri dan kanan. Mereka menanti dan mengharapkan harapan yang benar dari engkau. Aku hanya mampu berkata-kata, dan aku tak mampu berkata-kata lagi. Hakikatnya aku tiada sesiapa untuk disayangi. Kekosongan itu sangat terasa. Kenapa semua persoalan ini silih berganti pertanyaannya. Aku sendiri tidak mengerti tentang hati ini. Kau patut buangkan semuanya. Sedarlah, tiada siapa yang sudi datang memujuk. Hati yang hancur payah bercantum kembali. Bangkitlah wahai semangat, kau perlu tabah dalam persoalan ini. Jangan pernah membiarkan dia menyakiti engkau lagi, dan lagi, dan lagi. JANGAN! Lihatlah siapa yang menantikan kau natasha. Ada, memang ada. Namun, adakah ia akan terguris lagi selepas ini?

Hapuslah air mata...


Malam bersalut air mata,
Natasha

Vice Canselor Special Program

Assalamualaikum :)
Its quite boring when the first time i heard it. But then i take this as a challange when everybody going for their holiday but i've to go to this program.

First day : Apa benda la ni? Busan laa -.-'
Second day : Group pulak. haih.
Third day : Alamak pukul berapa ni? *terbabas tidur
Forth day : Go purple, go France! nak menang punya pasal takpa lahh.
Fifth day : Its quite interesting program actually. Not bad. BIG Applause to you DR ROZY.

The conclusion is i've meet new friend from all UiTM in Malaysia, and they are different from others. Their mentality are not the same as other student. Its a big honor to work with you guys. I wonder when we can gather again as a group. Miss that moment alots. i've found that its not a bad thing if i sacrifice my holiday and meet with these wonderful people. AND now i'm also one of the VCSP Change Agent, and i'm proud to be one. :)


Lots of love,
Natasha .

Friday, July 15, 2011

Yeah, dah siap!

at last, siap jugak!

bye ...

Wednesday, July 13, 2011

Inilah erti hidup.

Assalamualaikum. :)

Hari berganti hari, tapi aku masih lagi tidak pasti dengan setiap tindakan yang aku lakukan. kadang kala aku merasakan bahwa aku lah yang paling bersalah. aku bukan menulis untuk bersimpati, aku menulis kerna aku mengenang setiap apa yang terjadi pada diriku. aku sendiri tak mengerti tentang apa kemahuan diriku yang sebenarnya. tapi kadang kala kesunyian itu pasti hadir melawat di sanubari ini. dan seketika itulah segala kerinduan datang mengamit pilu yang sedia ada. aku jemu dengan semua ini. aku mahukan hidupku yang dulu itu kembali. mungkin aku masih ada sesuatu yang belum diselesaikan. aku penat dengan semua ini. aku serik dengar kata-kata rayuan sebenarnya. aku jelik sekali mendengarnya. tapi ego ku kini ditahap yang tertinggi, tingginya melepasi tahap puncak gunung everest.

"ya tuhanku, aku mohon kuatkanlah semangat hambamu ini. aku runsing dengan 
semuanya. berilah aku petunjukmu. tunjukkan aku jalan yang benar. " Aminnn. 

Lots of love,
Natasha.

Tuesday, July 12, 2011

BERSIH? kau ni merosakkan negara la bersih.

Friday, July 8, 2011

Lagu hati yang bersuara...

BANGUNLAHH!

Assalamualaikum pembuka bicara.

Ya tuhan sesungguhnya aku tidak kuat untuk menempuh dunia ini. Kau berilah aku kekuatan untuk menempuhi segala rintangan ini. Setiap yang baik itu datangnya dari engkau wahai pencipta.
Wahai bulan, wahai sang angin, wahai sang bayu, wahai sang bintang, bawalah kata hati aku yang merajuk ini hilang dari pandangan. sesungguhnya hati ini telah tertutup dan dibuku tak akan terbuka kembali. Pengalaman yang aku lalui telah mengajarku erti serik. Aku tidak sesekali aku tunduk lagi. Sedarlah wahai jasad, kau tidak diperlukan lagi dalam diri dia. Pergilah, jangan bertarung nyawa dan sia-siakan kebebasan ini. Berdoa lah agar ia akan pulih suatu hari nanti.  Namun Ya Tuhanku, jika ini yang ditakdirkan bagi diriku, aku terima Ya Allah.


Aminn..


Love,
Natasha

Monday, June 27, 2011

hati oh hati!

Haih. Duniawi yang sangat menyesatkan umat manusia. Aku di sini bukan untuk berfalsafah. Tapi aku sedih. Sedih dengan kewujudan manusia yang munafik ini. manis di bibir, tapi dihati, tuhan yang tahu. Aku sedih dengan anak muda yang telah disesatkan dek air kencing syaitan yang kini semakin bermaharaja lela di duniawi. Wahai anak-anak adam, bangkitlah kamu dari mimpi ini. bukan ini tujuan sebenarmu di dunia. Ingatlah!


Love,
Natasha.

Sunday, June 26, 2011

Duniawi pun takboleh sangat!

Hurmmm... Start aje blog dah mengeluh. Bukan mengeluh sebab apa pun, mengeluh sebab dunia yang sekarang ni semakin menjadi. Al-maklumlah, orang ramai nak kejar kebendaan, rupawan, segala yang bersifat keduniaan. Bukan nak jadi ustazah, tapi kita boleh lihat dengan mata kepala kita sendiri. tengoklah berita sekarang. Macam-macam kes yang jadi. Buang anak, bunuh diri, sumbang mahram, kes rogol. Apa lagi yang manusia zaman sekarang ni nak ye? Tak cukup ke dengan petanda-petanda akhir zaman yang dah ditunjukkan. Aku bukan sekadar berceloteh kosong. Aku menasihati sambil mengingatkan diri aku sendiri supaya berubah la selagi termampu dan selagi waktu itu ada. Masa itu sangat mencemburui kita, ingatlah wahai manusia sekalian. Setiap masalah itu pasti ada jalan penyelesaian. Sujudlah pada yang Esa, pasti dia ketahui dan menghulurkan bantuan.


Love,
Natasha. :)

Monday, June 20, 2011

itu ke ini ke. same, okay?

Dulu katanya tak sedia bertudung, tapi sekarang dia lebih memilih yang berlitup itu. haih. salah aku lagi?? -.-'



Sunday, June 19, 2011

ya rabb lindungilah!

Assalamualaikum :)

Hati sayu. Ego direndahkan serendah-rendahnya. Dendam terhapus dengan seikhlas hati.
Ya rabb, aku hanya ada kau sebagai tempat aku mengadu siang dan malam. Sesungguhnya kau lebih mengerti apa yang terkandung di hati ini ya pencipta. Tunjukkanlah jalan yang benar kepada hambamu. Tenangkanlah jiwa ini ya tuhanku. Lindungilah aku dan seluruh keluargaku di dunia dan di akhirat Ya Allah.

Friday, June 17, 2011

Berhentilah, tolong!

Hari ini, malam ini. Kenapa aku rasa bagaikan ada saja yang tak kena. Aku tidak mengerti. Sungguh tidak mengerti. Keluhan dari hati, satu persatu diluahkan. Selama ini ku pendam, biarkan ia terbuku di dalam hati. Tapi bagaimanakah keadaan untuk selepas ini? Aku runsing, sangat runcing. Mengapa aku yang dipilih untuk diuji sedemikian. Hai tuhan, aku sangat memerlukan kekuatan. Sesungguhnya aku sangat lemah ketika ini. Hentikanlah semua ini wahai insan pendusta. Sesungguhnya aku tidak sanggup meneruskan semua ini lagi.

Thursday, June 2, 2011

Bila hati berkata-kata...

Putus Asa!
itu sahaja yang aku fikirkan buat masa ini. terlalu berat. kepala aku ini bagaikan dihentam oleh batu yang besar. sungguh menyakitkan. aku benci semua ini. aku sangat membenci keadaan yang sedemikian rupa. salahkah aku? aku dah tak macam diri aku yang dulu. tapi kau. kau yang berubah seperti aku yang dulu. aku mengharapkan sesuatu yang baik bila bersama kau. tapi pulangan yang aku dapat hanyalah kecewa. aku tidak mengerti. mengapa semuanya terjadi dengan sekelip mata. aku yang menjadi mangsa. hati aku terseksa. tanpa diubati, kau terus melukakan parut yang belum sembuh itu. kau tau bagaimana peritnya luka yang aku alami? tidak. kerna kau yang melukakannya. aku putus asa. kau faham dengan erti putus asa itu? sekurang-kurangnya berterus teranglah pada aku. bukannya menyakitkan lagi. kan mudah kalau begitu.. hurm. 

wahai sang angin,
aku ingin meminta,
bawalah duka ini pergi,
sesungguhnya aku tak rela begini,
menangisi nasib yang tidak pasti,
gantungnya tak bertali,
luka dihati rabak rasanya,
tapi aku pinta sekali lagi sang angin,
tolong bawa ia pergi,
sesungguhnya aku tak rela diperlakukan sebegini. :'(

love,
Natasha

Wednesday, May 4, 2011

Kembali lagi.

Hey!


Ya, kini aku kembali lagi. Kembali membawa kisah suka dan duka. Akhirnya...


Kisah Suka :)


Pertamanya, Cuti aku telah pun bermula.
Keduanya, Aku telah pulang ke rumah.
Ketiganya, Aku orang paling awal dalam rumah 4E14 yang balik.
Keempatnya, Aku dah masak untuk kenyangkan perut yang berkeroncong ni.
Kelima, Aku bakal ke Machang lepas duit dah masuk.


Kisah Duka :'(


Pertamanya, Takutnya nak tunggu result.
Keduanya, Poket aku dah kering. 
Ketiganya, Disebabkan cuti, aku kene duduk rumah.
Keempatnya, iPhone tak repair lagi.
Kelimanya, Bila nak start Semester 3? Busan -.-'




Aku ingin sekali membawa diriku ke tempat yang lebih tenang.
Aku ingin sekali melihat pantai yang berombak.
Aku ingin sekali memiliki kepantasan cheetah.
Aku ingin sekali melihat dari puncak KLCC.
Aku ingin sekali memberitahu kamu yang aku ketandusan idea.


Terima Kasih :)


Inilah Angels Aku. :)

Tuesday, January 11, 2011

KOREANNN!

To those love korean drama. This must be the best Korean Drama streaming website in Malaysia! http://says.my/tashanajwa/maaduu

Saturday, January 1, 2011

Happy New Year!



Finally, now officially we in the new year, 2011! Hebat bukan? tapi bukan sekadar omongan kosong. Setiap yang dikatakan harus ada inti patinya. Bukan sekadar tahun sahaja yang baru. Kita sebagai manusia juga perlu menanamkan satu jenis sifat, iaitu Hijrah. Not only when the hijrah time we celebrate. but then kita sebagai manusia perlu berhijrah dan memulakan sesuatu yang baik daripada sebelumnya. jadi sempena New year ni, jom la ramai-ramai buka buku baru. kita hijrah sekali, berubah menjadi yang lebih baik. Tak rugi punn, malah mendatangkan untung pada diri sendiri. Percayalahh. ;)


Lots of love,
Natasha Najwa (: