Monday, November 19, 2012

Detik nadi ;)

Assalammualaikum,

Apa khabar? Hehe. Rindu nak menulis, tapi masa sentiasa mencemburui. Cewahh! Tapi memang betul pun. Kadang-kadang dalam kepala dah set nak update blog, tapi malangnya 'Krohh Krohh' menyapa pula. Hehehe. Entry kali ni random je. Tapi tak tau nak mula dari mana.. Hurmm. How?

1st, 
Hari tu aku baru balik dari Bukit Tinggi. Lawa sangat tempatnya. Nyaman je. Memang kena lah dengan jiwa aku ni. Suka HIJAU! Ngee. Sambil sambil berderak tu, kameranya memang tak tinggallah kan.. So aku pun praktikkan lah ilmu yang ada. Dapat lah few picture yang boleh aku selit kan dalam portfolio nanti. :) Minat aku dengan kamera mungkin takkan pudar. Malah aku rasa lagi banyak yang aku nak explore pasal kamera ni. Nak nak pulak aku belajar dalam perfileman. 

Aku teringin sangat nak try join shoot yang adventure. Kalau dapat shoot style KUKUBESI ke, buat video macam CST, jadi pengarah macam KABIR ke, memang syok la. Mencabar tu sudah satu kemestian, plus aku ni perempuan beb! Tapi 'apa ada hal', gua nampak je gini, :p :p :p Hopefully, one fine day.










Semuanya tak di-edit ya :)



2nd,
Sekarang ni kan tengah trending pasal Gaza. Ya Allah, sedihnya tengok saudara islam kat sana. Mati Syahid. Titis titis air mata yang mengalir bagaikan sungai yang takkan kering. Tika kita sedang tidur nyenyak, mereka yang di Gaza sedang berjaga demi nyawa saudara saudara seagama. Allahu Akhbar! Sebak oh. Kejam sangat. Aku ada baca pasal boikot semua. Bila aku google, buat research sikit. Banyak rupanya barangan israel yang dijual kat malaysia ni. Bukan kata Mcdonald je. Tapi macam macam. 

Oh lagi satu. Aku terbaca tadi pasal bar code nak tau itu barang israel, depan tu nombor nye start 729. Tak sempat nak save tadi gambar tu. nanti kena google balik. Sedih sangat. Jadi marilah kita sama sama doakan saudara seagama kita yang ada di Gaza tu agar mereka sentiasa dipelihara oleh Allah SWT dan peperangan terhadap mereka dihentikan. :'( 

3rd
Diam tak diam. Aku dah 20 tahun. So agak agak korang la kan. Soalan apakah yang acap kalinya akan disuakan? Jeng Jeng Jeng.. KAHWIN! Sekarang ni kan musim musim orang kahwin. Tambah pula, ramai bonar member lama member baru yang bertunang, yang mendirikan rumah tangga, even yang lagi muda dari aku dah jadi mak orang pun ada. 

Fitrah manusia, siapa lah yang takmau kahwin cik kiah oi. Semua nak kahwin. Tapi aku rasa macam terlalu awal untuk aku. Lambat lagi. Biarlah semuanya diaturkan olehNya. 20 tahun, aku rasa terlalu awal kut. Tak puas nikmat hidup bujang, plus aku still belajar. Nak jugak aku rasa kerja dalam bidang yang aku minat, nak jugak aku rasa sara papa & mama, nak jugak aku merasa kumpul harta sendiri. Lepas terlaksana semuanya, Insyallah. Barulah boleh nak fikir duit kahwin pula. ;) 

Nak kahwin tu tak semudah yang disangka. Tanggungjawap sangat BESAR okay. And aku pula kerja dalam bidang yang tak tentu masa. Banyak lagi masa untuk planning. Bersabarlah ye. Ganjarannya besar Allah akan beri kepada tiap tiap orang yang bersabar. Nak jadi isteri, nak jadi mak orang, nak jadi nenek, semuanya pasti, tapi biarlah masa menentukan segala. ;) 

Dah cukup panjang kut aku rasa. Hehehe. Ni lah yang jadi bila ada cerita, tapi dipendam. Sekali dimuntahkan, bapak panjang. Macam karangan SPM dah. :p :p :p 

Oh lupa nak cakap. Sekarang ni aku tengah dalam proses nak buat lagi satu blog. Nanti korang jangan lupa ye follow. Nanti kalau dah siap, aku war war kan kat sini. :)

P/s : Al-fatihah buat saudara seagama kita yang telah mati syahid. :'(


Lots of love,
Natasha :')

Monday, November 5, 2012

Kacau Bilau. -____-"

Assalamualaikum,

Hai. Lama menyepi. Memang sengaja. :p :p Kadang kadang kepala je yang rajin mengarang, tapi tangannya malas nak menekan. Hahaha. Apa khabar wahai blogku? Kesian kau, lama kena tinggal. Hehehe. Tinggal lagi satu semester je. 
Ya Allah, kau teguh kan la iman aku. Jangan main-main lagi. Kang menyesal tak sudah lagi. 
Sekarang ni semuanya bergantung pada diri sendiri kan. Mind set sila tukar check ye. Hurm. 
Awan tak indah seperti yang disangka. Maka beringat-ingat lah selalu wahai cik tasha.
Ermm. Korang doakan la supaya aku dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat. Moga-moga semuanya selesai dengan mudah. Aminn. 
Sekarang ni aku rasa macam main-main je. Tak tau macam mana nak stable kan kepala otak ni bagi center. Kadang-kadang sampai nak tidur malam pun duk memikir je. Bak kata hamba allah sorang ni, tak payah la duk fikir benda yang remeh. Serahkan semuanya pada Allah. Dia lebih tahu apa yang terbaik. Aku pun selalu je doa macam tu. Tapi kejap je relax, lepas tu fikir lagi. Haihh.
Okay, puas dah mengarut. Terima kasih wahai si tukang baca, semoga berjumpa lagi. Jangan lupa doakan saya. ;)



Lots of love,
Natasha ;)

Monday, September 3, 2012

Harta!

Assalammualaikum,

Lama rasanya tinggalkan blog ni. Kesian blog ni kan. Hehehe. Mesti korang tertanya kenapa tajuk post ni 'Harta'. Sebenarnya malam ni aku rasa macam sebak pulak. Tetiba je rasa macam tu. Nak nak pulak tak lama lagi dah nak habis belajar. Ya Allah, rasa nak mengalir air mata. Dari sekaranglah aku kena biasakan diri dengan keadaan macam ni. Bak kata orang setiap perjumpaan itu pasti ada perpisahan, kan.. 

Kali ni aku nak cerita sikit. Dalam dunia ni, kita boleh kumpul sebanyak mana pun harta yang kita nak. Tapi harta yang aku ada ni tak dapat sesekali ditukar ganti dengan harta yang melambak bergunung berbukit tu semua. Harta aku yang paling aku sayang dan tak ada galang gantinya kalau hilang. 

 




Ini lah harta aku yang tiada galang gantinya kalau dibandingkan dengan harta karun yang setimpal. :)

Lots of love,
Natasha Najwa ;)

Monday, June 4, 2012

Hello June! ;)

Assalammualaikum,

Hello hello! :) Sekejapnya masa berjalan. June pun dah datang menyinggah. Dalam tak sedar, almost 2 years dah study kat UiTM. June oh june, please be nice. Semoga sepanjang bulan ni baik baik aje. Aminn. Oh, yes. Ingat lagi tak last entry aku dah janji nak upload lagi gambar gambar kan. Huhu. Gambar gambar tu dah siap. Yeayy! Even BANYAK gilerr. Hahaha. :) 

Ni gambar dari Simpang Pulai till Cameron Highland. ;)

 



to be continue...

Lots of love,
Natasha ;)


Thursday, May 24, 2012

Lagu Lagu Jiwa ;)

Assalammualaikum,

Fuh Fuh Fuh. Tiup tiup sikit habuk kat blog ni. Hehehe. Lama jugak lah tak update blog ni since hari tu. But now, i'm back! Hehehe. Panjang je kaki melangkah. Merata dah tempat di jelajah masa cuti. Lepas tu bertimbun gambar nak kena edit. Senapang baru saya juga telah pun di rasmi. :) Today aku nak cerita sikit ni. *sikit ke? Hahaha. Okay, cerita BANYAK! So, entry kali ni sudah semestinya lah akan panjang berjela. But telah di pecahkan kepada beberapa bahagian. Hahaha. Nanti takda lah korang bosan nak baca. Kannn. :)

Masa cuti 2 bulan ni timetable aku penuh dengan wedding! Oh my, aku semakin berusia. Hahaha ;) Memang sengaja taknak tulis tua. First wedding is Kak Syu @ Ti Syuhada. Sangat mengejutkan actually. Tiba-tiba je masa online twitter, penuh kat timeline. Lasti time masa duduk rumah sekali dengan kak syue, dia cakap nak kahwin lambat lagi. Atleast dia kena ada harta, then after degree macam tu lah. Tub tub, kahwin dah. Jodoh kan. Tak siapa yang boleh halang ketentuannya. So masa tu duk whatsapp dengan faa semua. So excited kutt! Yelah, siti tunang, dia kahwin dulu. Apa-apa pun Congratulation to Kak Syu n Hubby. Few picture yang sempat di-snap. Weee! Nasib baik rumah kak syu tak jauh.






So.. Who's next? Hehehe. Macam banyak bebenor je kan. Tadi kat KL kan. Now kita berubah angin ke Pahang pulak ye. Wedding Abang sedara aku pulak. Few days lepas kak syu kahwin, Abang sedara aku pulak kahwin kat pahang. Kat area Felda Kumai. Masa on the way nak ke sana, aku tidur je dalam kereta. Mabuk oh kalau jalan jauh jauh ni. Hehehe. Last time masa dia bertunang aku tak ikut pergi pahang. Ni baru lah aku pergi. Anyway, tahniah juga kepada Abg Tam & Kak Ida. 



This is my BIG FAMILY. :)




So.. Setakat ni lah yang mampu aku untuk bercerita buat masa ni. Nanti akan di sambung kemudian pula. Bawak bersabau ye anak-anak. Semoga mereka mereka ini kekal hingga ke akhir hayat. Aminn.


Lots of love,
Natasha :)

Saturday, May 12, 2012

Tuhan berikan aku kekuatan. :')

Assalammualaikum,

05 Mei 2012 - 6.35 petang

Kembalinya Mohamed Sain Bin Kawi (Atuk) kepada PenciptaNya. Aku seakan kaku seketika setelah mendapat berita sedih itu. Tiba sahaja di rumah, tak ada yang lain terlintas, hanya ingin melihat wajahnya sahaja. Titisan demi titisan gugur ke bumi. Baru semalam aku menyuapkan makanan ke mulutnya. Duduk di tepi arwah, tidak putus putus alunan yaasin dibacakan. Sayu rasa hati kehilangan orang yang tersayang. Siapalah aku hendak melawan ketentuanNya. 83 tahun berjuang di muka bumi Allah. Atuk kuat! :') Malam itu juga aku temankan atuk sehingga ke liang lahad. Aku jenguk, aku intai, sehinggalah hilang susuk tubuh itu dari pandangan. Berat rasa hati nak melangkah pergi. Tapi aku gagahkan jua. Kenangan bersama tak mungkin sesekali luput di ingatanku. Semoga Allah SWT permudahkan perjalanan atuk di alam barzakh. Semoga atuk sentiasa tenang disana dan tergolong dalam orang orang yang beriman. Insyallah :)

P/s : Kak long sentiasa akan doakan atuk. Insyallah. Terima kasih atas segalanya. Terima kasih sebab jaga kak long dari kecik sampai la boleh berdiri di atas kaki sendiri. Semoga kita berjumpa nanti di sana. 

Lots of love,
Natasha :')

Wednesday, April 25, 2012

Suka suki :p :p :p

Assalammualaikum,

Cuti oh cuti! Bila kau takda di seru seru. Kalau dah ada di suruh cepat cepat pulak. Haiyaa. Nasib badan. Kebosanan di rumah. Cuti duduk rumah tak buat apa apa. Seronok pun kejap je, lepas tu bosan balik. Haihh. Cepat lah nak pergi jalan. Lepas ni merantau ke Ipoh, Gopeng, Pahang, Kelantan, dan akhir sekali Shah Alam. Nak try test senapang baru. Hahaha. Thankyou papa! Lepas ni income rolling balik okay. hehehe. :) Tadi check kolej pun dah dapat. So sekarang tunggu result pulak. *berdebar-debar :p


P/s : I love my new baby :)


Lots of love,
Natasha :)

Thursday, March 29, 2012

Ulangtahun si kecik. ;)

Assalammualaikum,

Dear Little Princess, 

Happy Birthday!


Nurul Damia Binti Shamsuddin, 

Along doakan mia jadi anak yang baik, dengar cakap mama and papa, 
jangan nakal nakal AND paling penting jangan gedik. :p :p :p 
kalau nakal nakal along tak nak bagi chocolate. 
Loveyou mia gemok! :)

Lots of love,
Natasha :)


Semester 4 :)

Assalammualaikum,

Dalam tak sedar, satu lagi semester telah pun selesai. Hampir 2 tahun aku di sini. Rasa macam baru semalam je daftar masuk. Hehehe. Berangan betul. Macam macam warna dan corak telah aku lukiskan untuk semester ini. Rasa macam tak puas. Kini aku telah pun selamat pulang ke rumah tercinta. :) 

Kalau di imbas kembali, semester 4 ni macam macam kerenah ada. Kelakar je kalau ingat balik. Ada yang tergolek macam nangka busuk la. Ada yang sweet sweet la. Ada yang patah seribu la. Macam macam! Huhu. Kalau di ingat balik mesti tersenyum sorang sorang lah. 

Hurmmm. Semester depan dah nak final. Lepas tu masing masing dengan hala tuju sendiri. Hopefully, semuanya tak berakhir macam tu je. Teringin nak hangout dengan satu kelas macam dulu dulu masa part 1. Rindunya. :'( 

Last time, Pangkor. Next semester mana ek? Huhu. Guys, be prepare okay. :)


Next destination :)

Lots of love,
Natasha :)