Monday, March 17, 2014

Khas buat kamu.

Bagaimana ya mula cerita ini?
Oh ya, aku sudah ingat!

Lebih kurang 4 tahun yang lalu.
Di situ mulanya,
Ditempat itu.
Kita bersahabat.

Ada yang bertambah,
Dan ada yang berkurang.
Ada cerita yang suka,
Ada juga tambahnya duka.

Bergelak ketawa,
Bertepuk tampar,
Berlari berjalan bersama,
Tak kira masa.

Yang seorang,
Sudah pun menjadi milik orang.
Tapi tetap tak lupa,
Tetap bertanya khabar.
Kadang ada kisah gembira,
Kadang mengusik saja.
Tetap ada untuk mendengar,
Tetap ada untuk bercerita,
Tapi jauh duduknya.

Yang seorang,
Ada depan mata,
Masih bertemu mesra,
Cuma ada kala kepala tak berapa.
Kadang ada halnya,
Kadang okay sahaja,
Kadang gila menerpa,
Kadang semua tak kena.
Tapi ingatannya sudah jauh,
Dia jarang yang ada,
Dia jarang bercerita,
Tidak seperti dulu agaknya,
Cuma ingatannya saja,
Sudah jauh mungkin perginya,
Sudah jauh hatinya.
Mungkin.

Yang seorang,
Dulu tidak berapa nak ada,
Tidak ramah seperti yang ada,
Tidak ngam dengan kepala.
Tapi itu semua ceritanya dulu.
Sekarang dia yang ada depan mata,
Ada disisi sekali sekala,
Buat perkara yang aneh sekala,
Tak kering gusi mendengar cerita.
Kadang menangis bersama,
Kadang meraba raba terasa,
Kadang bergusti sahaja,
Ilmu yang ada ditatap bersama,

Yang seorang,
Dulu pernah sekali,
Tapi yang dulu tak serasi,
Kini ada lagi mukanya,
Masih ada,
Tapi tak seperti dulu,
Kali ini berbeza,
Kita masih akrab,
Cuma ada prosesnya,
Aku tetap ada,
Kau tetap ada,
Kadang saja mengimbas,
Kemudian gelak bersama,
Semoga kita baik baik sahaja.

Kamu semua,
Ada sama,
Sama aku,
Aku ada sama,
Sayangnya sama,
Waktu berbeza,
Caranya beza,
Tapi,
Kiranya ada yang masih,
Masih ada buat aku,
Ini untuk kamu,
Aku tuju semua,
Untuk kamu.

Wednesday, February 19, 2014

Beredar tanpa sedar

Assalammualaikum,

Macam dah lama je tinggalkan blog ni. Hahahaha. Cliche kan ayat. Berzaman. Masa sangat la mencemburui gua. huhu. Even now jarang jarang dapat online. Ada juga sekali dua nak update. tapi tak kesampaian. Last last save draft. Hahaha. So apa cer? Ada cerita yang best ke? Cepat je masa bergerak kan? tup tup dah 2014. dah nak masuk march. Mak ai. sekejap nya masa.. Masa tu macam air, laju gila. Cuti pun dah nak habis. Macam macam benda dah jadi. Degree ni mengajar aku untuk jadi orang yang lebih tabah kut. Semoga semester depan aku dapat tempuh dengan cekal. Aminn. Faa dah remind dah pasal subject semester depan tough katanya. So aku memang kena get ready la. Berdebar pule hati kita. Kolej taktau dapat ke tak. Hopefully dapat lah, sebab macam malas je nak sewa sebenarnya. bulan bulan nak kena fikir pasal duit rumah pulak. Cukup cukup lah dengan bil yang bersusun sekarang ni. Fuhh! tak sanggup mak oi..
Alright! dah puas mencecer. Nanti ada masa, gua cecer lagi banyak ye. Doa doakan gua dipermudahkan segala, dimurahkan rezeki yaw! Amin hendaknya.. 



Buat yang merindui gua.. :p :p




Lots of love,
Natasha :)

Monday, November 4, 2013

Sengih berbicara

Mudah kan?
Bila kau rasa kau perlukan,
Meraba raba
Mahupun di dalam semak,
Tetap kau cari.

Tapi bila kau rasa
Kau tak perlu aku,
Kau tepis aku
Tanpa sedikit pun rasa.

Kau rasa?
Aku tak mudah berbicara.
Tapi sekali yang keluar itu
Pedih.

Kau nak? 
Sanggup ke?
Sekurang kurangnya aku sempat toleh
Dan memikir.
Tapi tidak orang lain.


Thursday, September 19, 2013

Aku benci kau

Assalammualaikum,

Kau.
Kau dan barang kau
Boleh angkat kaki dan jalan
Aku dah malas.
Kau sila jalan
Serious.
Silakan.

Bye.

Saturday, September 7, 2013

Ikut suka hati namanya.

Assalammualaikum,

Salam diberi pembuka bicara. Ermm. Mauk cerita apa ya pada kalian? Hehehe. First, pejam celik pejam celik dah nak habis cuti diploma. Now dah kena ready untuk daftar masuk as a degree student. Excited but in the same time nervous. Kenapa nervous? Gila tak nervous! Otak dah dibekukan sementara cuti dengan penambahan lemak bukan sahaja di perut dan bahagian lain, tapi di bahagian otak juga. Hahaha. Kesimpulannya, bukan otak tidak digunakan sepenuhnya. tapi tidak digunakan dengan cara yang extreme just like masa diploma. Hahaha. Another thing is, most of the time duduk rumah bukan ada baca buku yang berat berat ke apa. Tak ada nak kena hafal apa-apa pun. Ni kena prepare Art Law bagai. Hafal hafal!

Ya Allah, kau permudahkanlah hari hari untuk menempuhi degree ini. Lapangkanlah dadaku agar mudah menerima ilmu mu Ya allah. Murahkan lah rezeki kami, ringankan beban kami. Berkatilah kami.

Aminn.

Raya dah habis kan. Best tak? What i would say that this year okay la.. Dapat gather dengan kawan kawan sekolah yang lebih kurang 3 tahun tak jumpa. Merantau raya raya ke negeri orang. Konvoi gila gila punya this year. I rather spending my time talking chit chat with people who actually really spent their time for these type of occasion, like raya raya. and not just playing with gadget and talk about idiot things such as rebut rebut harta or what. Huhu. But now raya dah habis kan. Make a new healthy lifestyle after this. Jumpa kawan kawan yang dah berapa lama takjumpa tu. Keep in touch, keep updating about your surrounding. Bukannya buat hal sendiri ke apa. Make something new in your life. Tak rugi pun. :)

Lastly, to those yang berminat nak buat PRE Wedding, Post Wedding video, or nak hired photographer ke. Let me know. :) or else you guys boleh visit 

www.facebook.com/ActionToCutProductions
 or 
can just inbox me nnajwa.sham@gmail.com 

hahaha. Promo tak habis. cerita takda berkesinambungan langsung. Dari awal sampai akhir. Pedulik pelak gua. huhu. till then.




Lots of love,
Natasha :)

Thursday, September 5, 2013

Coklat yang pahit.

Assalammualaikum,

Yang gula itu, semua orang suka.
Berikan pada sesiapa sahaja,
Pasti ada yang tersenyum riang.

Sama juga dengan diriku jua.
Kau berikan gula kapas patutnya,
Bukannya coklat pahit,
Bukan juga kelat necaffe.

Tak inginkan apa,
Cuma kasih yang diberi tanpa meminta,
Cuma hadiah yang tulus dari jiwa,
Dan semua datang tanpa mengira.

Aku tak perlukan majlis berbentang karpet merah,
Aku tak perlu hadiah berjuta juta,
Aku tak perlu bunga berlambak lambak,
Aku tak perlu.

Cuma sesuatu yang ikhlas
dan yang sepatutnya aku terima.

Thursday, August 15, 2013

Kan dah sampai.

Assalammualaikum.

Dah raya dah kan. Selamat hari lebaran semua! Takda bahan la nak cerita dengan hangpa semua.

Yang pasti aidilfitri kali ni tak sehebat tahun tahun yang lepas. Mungkin dek kerana situasi yang bergelora.

Adat lah. Tak semua indah kan. Maka tuhan itu sengaja mencipta ribut taufan itu sebelum diganti dengan pelangi indah.

Semua serba tak kena lah tahun ni. Sabar itu tetap ada. Tapi kadang tu ada tersasul jugak lepaskan geram. Manusia kan tak sempurna.

Takpe. Redha je dengan ujian tahun ni. Yang penting usaha perbaiki keadaan tu ada. Tak kesah lah.

Ada sesuatu yang Allah tu simpan untuk tahun depan ke. Mana la tau.

Bersangka baik lah tentang semuanya, sebab segala yang disebut itu adalah sebuah doa. :)

Ceria ceria kan diri anda di hari raya. Jangan lupa pos duit raya kat kitewww! Hahaha.
Toodles.

Lots of love,
Natasha ;)